Webinar: Prehod na trg dela

Ekipa Strojnik.si je 16. aprila 2020 organizirala spletni seminar z naslovom Prehod na trg dela. Naš namen je bil, da študente seznanimo s težavami, ki se pojavijo ob iskanju nove zaposlitve. Dogodek je pripravila Patricija Cirar, kot glavni govorec pa se nam je pridružil Rok Smrekar. 

Iskanje nove zaposlitve nam lahko včasih povzroči veliko težav, saj ne vemo, kje bi se zaposlili oz. katero podjetje ponuja prosta delovna mesta. V ta namen so ustvarili različne spletne portale, ki objavljajo zaposlitvene oglase oz. prosta delavna mesta nekaterih podjetij. To so npr.: mojedelo.com, Optius, Strojnik.si in druge. Prav tako poznamo različne agencije, ki nam pomagajo pri iskanju zaposlitve kot so npr.: Adecco, Competo, Kariera, Manpower in druge.

Preden pa se odpravimo na razgovor k delodajalcu, se moramo na to dobro pripraviti ter napisati tudi svoj življenjepis. Le-tega lahko spišemo v prosto dostopnem spletnem programu Europass, to lahko storimo tudi v več jezikih. Prav tako je omogočeno kasnejše urejanje življenjepisa. Ob tem se držimo pravopisnih pravil, ob enem pa pazimo na preglednost končne oblike. Ustvarimo si tudi personaliziran e-poštni račun. V življenjepisu pa naj bodo navedene tudi pretekle zaposlitve. Zaželjeno je, da jih navedemo po časovnem zaporedju, od naše zadnje do prve zaposlitve. Omenimo le relevantne zaposlitve, ki so v koleraciji z novo iskano zaposlitvijo. Ko se osredotočamo na dolžino besedila je bolje, da se držimo pravila ”manj je več”. Prav tako izpustimo nepomembne podatke kot so hobiji, šport, politika, zakonski stan, otroci … 

Da nas bo delodajalec sprejel na razgovor, moramo pogosto spisati tudi dobro motivacijsko pismo. To ne sme biti predolgo (ne več kot 1 stran), pišemo pa ga v enakem jeziku kot življenjepis. V njem lahko navedemo tudi druge lastnosti oz. kompetence, ki smo jih pridobili v življenju. Omenimo študij, različne službe, dosežke… Prav tako si lahko ustvarimo profil na Linked in portalu. Podatke navajamo v angleškem jeziku, smiselno je dodati tudi svojo fotografijo, saj s tem povečamo ogled našega profila. 

Ko se pripravljamo na razgovor, se moramo zavedati pomembnosti prvega vtisa. Pametno je , da predhodno preverimo, v kakšno podjetje se želimo zaposliti. Te informacije lahko pridobimo preko spletnih mest kot so AJPES, bizi.si, GVIN, ERAR ipd. Delodajalci nam bodo zagotovo postavili nekaj standardnih vprašanj, ki se bodo nanašala na naše uspehe, dosežke, sodelovanja v projektih in kje se vidimo čez 5 let. Paziti moramo, da svojih uspehov ne povzdigujemo preveč, vseeno pa jih je vredno omeniti. Prav tako lahko omenimo kakšen neuspeh, v smislu, da smo se zares trudili, a uspeha nismo dosegli. Na vprašanja kot je ”Kdaj si želimo ustvariti družino?” nam ni potrebno podati odgovora. Dobro je, da tudi sami zastavimo kakšno vprašanje. Ta naj se navezujejo na delovno okolje, na ekipo, s katero bomo delali, kakšni izzivi nas čakajo in kakšni so nadaljnji koraki v postopku zaposlitve. 

Webinar je povzel vse ključne informacije, ki jih študenti kot bodoči iskalci službe potrebujejo. Govorec je kar 65 slušateljev opremil z znanjem, ki jim bo zagotovo kmalu koristil, za kar se gospodu Smrekarju še enkrat zahvaljujemo.