Virtualni študentski hekaton

Virtualni študentski  hekaton se je odvijal 20. in 21. maja preko platforme MS Teams. Organizirala ga je naša ekipa v tesnem sodelovanju s predstavniki društva Management Group z ekonomske fakultete, študentske organizacije Stromar.si s Fakultete za elektrotehniko in predstavniki podjetja Danfoss Trata.

Tekmovanje je potekalo v tričlanskih ekipah, omejeno pa je bilo na 10 ekip. V manj kot pol ure po odprtju prijav je bila zasedena tretjina mest, par dni pred začetkom dogodka pa so bila mesta polna.

Na začetku tekmovanja smo tekmovalcem predstavili poslovni izziv in pravila tekmovanja, prav tako je bilo podrobneje predstavljeno tudi podjetje Danfoss Trata. Tema tekmovanja je bila organizacija in promocija študentskega hekatona na regionalni ravni za sedem držav, kjer se Danfoss še uveljavlja. Sodelujoči so morali pripraviti načrt vsebine, promocije in časovnico ter stroškovnik za dvodnevni dogodek.

Nato so imeli udeleženci 22 ur časa za medsebojno posvetovanje in oblikovanje svoje rešitve za dan izziv. Na koncu so svojo idejo predstavili preko petminutne predstavitve. Štiričlanska žirija je skrbno preučila rešitve in nastope sodelujočih ter le s težavo v močni konkurenci razglasila zmagovalce.

Elizabeta, Ninna in Matic z ekonomske fakultete so zmagovalno idejo, ki je bila zelo domiselna in s pridihom današnjih trendov komunikacij, tudi zelo suvereno in energično predstavili in si tako zaslužili prvo mesto na tekmovanju ter denarno nagrado.

Hekaton je bil za študente odlična priložnost, da so čas izrednih razmer izkoristili in pokazali svoje znanje, inovativnost ter sposobnosti delovanja v ekipi. Naučili so se tudi dela pod pritiskom, spoznali nove ljudi in podjetje Danfoss Trata.

Odzivi udeležencev so bili zelo dobri, tudi tehničnih težav ni bilo. Tekmovanje je bilo za našo organizacijo prvo take vrste, ob prestali uspešni izvedbi pa verjamemo, da jih bo še mnogo!