Zunanje ali notranje, zgodaj v jutru ali pozno v popoldnevu… Govora je namreč o tradicionalnih stojnicah društva Strojnik.si, ki jih v sodelovanju s študentsko organizacijo Fakultete za strojništvo pripravljamo ob različnih priložnostih, da popestrimo dan predvsem študentskemu delu naše skupnosti STROJNIK.SI. Kot je zapisal eden od študentov:

”Pusto, oblačno, megleno delavno jutro. Ves zaspan prideš na fakulteto, z mislijo, da bo to le še en dan poln predavanj, popoldne pa te čaka še vaja ali dve. S komaj odprtimi očmi uzreš nekaj, kar ti polepša jutro. V avli stoji stojnica društva Strojnik.si s svežo kavo, čajem in piškoti, vedno pa se najde tudi kaj uporabnega za študij (kakšna pisala, bloki za pisanje, koledarji itd.) Kavni dnevi na FS so tudi odlična priložnost, da se informiramo o vseh tekočih dogodkih, ki jih organizirata društvo Strojnik.si in študentska organizacija FS. Med drugim lahko tu kupiš vstopnice za tekoče dogodke, karte za žure, majice ali puloverje in še več!  Da prvi tedni novega študijskega leta niso preveč pusti, se pred vhodom fakultete peče kostanj, v adventnem času pa se  zdaj že tradicionalno pripravlja ”čarobni čaj”, ki poskrbi za praznično vzdušje.  Za pusta skupaj preganjamo zimo  s sveže pečenimi krofi in razposajeno zamaskirano organizacijsko ekip Strojnik.si. Tudi sicer so vedno nasmejani in na voljo za prijateljski klepet, študijske nasvete, za več informacij glede dogodkov, ki jih organizirajo.  Skratka, so vsekakor dobra družba. Veseli so vsakega študenta, ki si med kramljanjem z ekipo postreže s toplo kavo ali čajem.”

Tako torej gledajo študentje na dogajanje, ki ga pripravljamo skozi celotno študijsko leto že zadnjih 9 let. Prav zares so stojnice kljub svoji majhnosti nekaj čarobnega in poživijo ne samo avlo, temveč kar celo Fakulteto za strojništvo, ko se tako študentje kot zaposleni ustavijo na jutranji (tisti poznejši že na dopoldanski) kavi ali čaju, si brezplačno postrežejo s prigrizki in vzamejo pisarniški material, ki jim olajša študij ali delovni dan.

Glede na letni čas pripravljamo tudi temu primerne posebne stojnice, ki se vsako leto začno z dogodkom ”Sprejem brucev” na katerem sodelujejo laboratoriji Fakultete za strojništvo, Formula Student in vsako leto drugi partnerji, ki priskrbijo super športne avtomobile in podobne zanimive razstavne eksponate, da bruce popeljemo v začetek študentskih let na najzanimivejši možni način. Že zgodaj v jeseni nadaljujemo s peko kostanja na dvorišču fakultete, v adventnem času, bolj natančno na zadnjo sredo študijskega procesa v decembru, pa priredimo dopoldansko adventno stojnico na dvorišču FS in v večeru pripadajočo tradicionalno predbožično zabavo STROJNIK.SI z živo glasbo. Ena izmed boljših pa je zagotovo pustna stojnica v avli fakultete, kjer prazniku primerno opravljena ekipa STROJNIK.SI pričakuje študente in zaposlene z brezplačnimi sveže pečenimi krofi in drugimi pustnimi dobrotami. Na ta dan lahko na stojnici sodeluje kdorkoli z dovolj dobro masko, da ga ekipa tako ne more razpoznati… Proti koncu študijskega leta se stojnice bolj in bolj umirjajo, saj se dogajanje preseli ven, na zabavne popoldanske dogodke kot so karting, paintball ali motokros, obštudijsko dogajanje v obliki stojnic na Fakulteti za strojništvo pa se s svežo energijo, idejami in kakšnim novim asom v rokavu vrne v jeseni in nadaljuje skozi celo leto.

Vabimo vas k spremljanju naših socialnih omrežij, saj običajno stojnice najavimo dan prej in si tako zjutraj privoščite 5 min daljši spanec, namesto da si kavo skuhate sami.

Vaša ekipa
Strojnik.si