Litijska tržnica Na plac’

Kam v soboto zjutraj?

Po dolgem tednu bi se rad nadihal svežega zraka, se sprehodil, si ogledal kaj zanimivega, se nasmejal in morda nakupil hrano za sobotno kosilo. Prvo mesto, kamor se boš napotil, je definitivno Litijska tržnica Na Plac’! Nahaja se v starem mestnem jedru Litije, kjer je dostopna vsem, ponuja možnost dostopa tako peš, kot tudi s kolesom in avtomobilom, saj ima v bližini tudi urejena parkirna mesta.

Litijska tržnica Na Plac’ ni tržnica, kjer lahko kupiš zgolj sadje in zelenjavo, temveč ponuja veliko več kot samo to. Najti je možno vse spretnejše rokodelce, obrtnike, peke, slaščičarje, čebelarje, vinarje, pivovarje ter druge iz Litijske okolice in še dlje. Vsi nas vedno pričakajo odprtih rok in širokih nasmehov, saj so nam pripravljeni z dobrimi besedami in voljo polepšati meglena sobotna jutra. Tako je to mesto, kjer je moč najti prebivalce vseh starosti, ki tržnico redno obiskujejo. Pred časom omejitev je dogajanje redno spremljala glasba in program, ki je bil v sili razmer žal ukinjen, vendar se vrne ob prvi priložnosti.

Tržnica je s svojim delovanjem pričela 19. 9. 2020. Presenetljivo je, da je kljub neljubim razmeram in okoliščinam ves čas delovala nemoteno in tako je bila v prvih štirih mesecih odpovedana zgolj enkrat. V skromnem obdobju treh mesecev si je nabrala skupnost več kot 500 sledilcev na Facebooku, kjer so imeli občani priložnost spremljati redne najave prisotnih, predstavitve novih razstavljavcev in zanimive informacije o Litijski občini in njenih zakladih.

Da je bilo dogajanje vedno aktualno, so se večkrat pripravile tudi nagradne igre za najbolj zveste obiskovalce, ki so lahko osvojili dobrote rednih razstavljavcev. Skupnost se je odražala tudi v veliki množici kupcev, ki so tržnico vsako soboto redno množično obiskovali, saj se je večkrat zgodilo, da so ob koncu razstavljavci domov odšli praznik rok, vedno pa lažji kot so prišli!

Litijska tržnica Na Plac’ nemoteno deluje še danes in o njeni obiskanosti ter kvalitetni ponudbi se lahko prepričate sami, vsako soboto med 8. in 12. uro v mestnem jedru Litije.

Litijska tržnica Na plac' 19. septembra na novi lokaciji | Občina Litija |  MojaObčina.si