V četrtek in petek, 7. in 8. novembra 2019 je potekala ekskurzija v München. Z avtobusom smo se odpravili s Tivolija v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja je potekala mirno, med potjo pa smo se okrepčali s paketi mini mesnih in sirovih burekov.

V München smo prispeli malo pred 10. uro, nato pa vstopili v BMW muzej, kjer nam je vodič razkazal in razložil razvoj, modele ter uspehe ene najuspešnejših znamk avtomobilske industrije vse od samega začetka pa do danes. Po vodenem ogledu smo si lahko avtomobile in motorje ogledovali sami, prav tako pa je dostopen tudi del, ki prikazuje futuristične modele ter vpliv proizvodnje na okolje.

Po kratkem odmoru za počitek smo obiskali še BMW tovarno. V 2-urnem vodenem ogledu smo dobili natančen vpogled v proizvodnjo najnovejših avtomobilov, od postopkov prešanja karoserije in spajanja z varjenjem do šest-slojnega barvanja na koncu linije.

Nato smo si v kompleksu BMW Welt lahko sami od blizu pogledali najnovejše modele te znamke.

Z avtobusom smo se odpravili do hotela Meininger Hotel Olympiapark, kjer smo se osvežili, nato pa po skupnem dogovoru odšli raziskat še nočno podobo mesta. Najbolj avanturistični so se vrnili v zgodnjih jutranjih urah J.

Naslednje jutro po razkošnem zajtrku smo obiskali največji naravoslovno-tehnični muzej na svetu. V muzeju je razstavljenih več kot 28 000 eksponatov iz 50 področij znanosti in tehnologije. Do sedme ure zvečer je bil čas za raziskovanje muzeja, prav tako pa smo po želji lahko šli raziskovat center Münchna. Tu je znamenito staro mestno jedro, kjer leži Michelova cerkev, Marijin trg, mestna hiša ter druge znamenitosti. V Ljubljano smo se vrnili okoli 12. ure.

Odzivi so bili odlični, par utrinkov iz ekskurzije pa si lahko pogledate v fotogaleriji spodaj.