IZOBRAŽEVANJE 2018-05-11T11:27:01+00:00

Prisilni polnilniki

Prisilne polnilnike, čedalje pogosteje srečujemo v avtomobilih z notranjim izgorevanjem. Njihova naloga je ustvarjanje tlaka zraka v motorju. S povečanjem tlaka v motorju, lahko v motor ˝stisnemo˝ več zraka in več goriva, to povzroči večjo eksplozijo in posredno povečanje moči motorja. Prisilne polnilnike v komercialne namene uporabljajo avtomobilski proizvajalci v

3D natisnjena keramika

Keramika je že poznana, kot material, ki je zelo trden a hkrati pod nenadno visoko obremenitvijo krhek. Material zdrži zelo visoke temperature ter pod visokim tlakom brez, da bi na materialu nastala kakšna razpoka ali deformacija. Po tej logiki bi teoretično lahko keramika v več pogledih nadomestila kovino saj ne