Poizpitna Banja Luka

Objavljeno v: DOGODKI, NOVICE | 0

POIZPITNA BANJA LUKA (3.3.–5.3.2017)

Izpitno obdobje predstavlja najbolj stresno obdobje v celotnem študijskem letu. Ko pa so izpiti uspešno zaključeni je čas za potovanja in dobro zabavo. Sinonim za najboljše zabave je zagotovo samo 4 ure vožnje oddaljeno drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini ter glavno mesto Republike Srbske – Banja Luka. Če vse skupaj združiš še z več kot 400 študenti iz celotne Slovenije je kombinacija popolna.

Kot pravijo domačini je Banja Luka mesto mladosti, športa in lepih žensk, predvsem pa je znano po odlični hrani po neverjetno ugodnih cenah. Ljubko in predvsem živahno mesto čigar sestavine bodo potešile največje žura željne študente ter največje gurmane. Simpatizerji balkanskih okusov boste nedvomno prišli na svoj račun saj Banja Luka poleg Beograda in Novega Sada velja za Meko uživačev južnih strun.

3.3.2017

Odhod iz Slovenije ob 12.00 (Ljubljana, Maribor, Koper). Vožnja mimo Zagreba do mejnega prehoda Gradiška in naprej proti Banja Luki. Ob prihodu v mesto si bomo najprej privoščili pravo domačo kavo. Po namestitvi v hotelu (vsi hoteli so v središču mesta) si bomo ogledali znamenitosti mesta na katerega so Banjalučani zelo ponosni. Ogledali s bomo trdnjavo Kastel, Muzej Republike Srbske, Gosposko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, stavbo vlade Republike Srbske ter Muzej sodobne umetnosti.
Banja Luka je znana po odličnih diskotekah in klubih. V enem izmed klubov v centru mesta pa bomo skupaj z odličnimi DJ-i in animacijo poskrbeli za prvi večerni žur.

4.3.2017

Po poznem zajtrku se bomo odpravili do samostana Marija Zvezda iz 17. stoletja. Trapisti, ki živijo v samostanu že 200 let čuvajo tradicijo izdelave znanega sira Trapist. Po ogledu samostana in predstavitvi tradicije izdelave sira bomo imeli možnost nakupa njihovih izdelkov. Prijetnemu ogledu Samostana sledi vožnja do Vinarije Jungič na degustacijo odličnih vin. Kot pravijo sami, je Vinarija Jungič nastala iz ljubezni do vin. Izredna lokacija na griču kateri se dviguje nad mestom boste imeli možnost poskusiti odlična bela in rdeča vina.

Degustacija vin bo sledil ogled slapov reke Krupe na Vrbasu. Po oceni uporabnikov spletne strani tripadvisor.com so slapovi reke Krupe nujna stvar, ki si jo morate ogleda v Banja Luki. Kraj Krupa na Vrbasu se nahaja v bližini Banje Luke, leži na mestu, kjer reka Vrbas zapušča svoj kanjon. Žuborenje čudovitih slapov reke Krupe, ki jo po pripovedih domačinov občasno preglasijo vrteča kolesa stoletnih mlinov, svež zrak in čudovita narava bodo ključni dejavniki za polnjenje »baterij« pred tradicionalno srbsko večerjo in odlično zabavo v eni izmed najbolj znanih diskotek v centru mesta.

Lepa dekleta, pristen balkanski humor, tradicionalna glasba in odlična kulinarika so recept za popoln večer v Banja Luki. Na tradicionalni srbski večerji bomo poskrbeli za nepozaben večer v ritmih balkanske glasbe. Ob odlični glasbi, zvokih trubačev in domači rakiji bomo poskrbeli za odlično uverturo v dolgo noč v najboljših diskotekah v mestu.

5.3.2017

Zjutraj se nam ne bo preveč mudilo. Po zajtrku in odhodu iz hotela bomo naredili še krajši sprehod po mestu in si vzeli čas za kavo. Čas bo tudi za obisk mestne tržnice in nakup spominkov. Odhod iz Banje Luke je predviden ob 14.00 uri, prihod v Slovenijo pa okrog 19.00