Green energy trading platform – top blockchain project ICO 28.jun 2017!

Objavljeno v: NOVICE | 0

Projekt SunContract bo konec meseca junija začelo svojo kampanjo zbiranja sredstev, preko katere si želijo nabrati dovolj zagonskega denarja, da postavijo revolucionarno platformo za trgovanje z elektriko preko sistema peer-to-peer. Sredstva bodo zbirali v kriptovaluti Ethereum. Vsi zainteresirani se lahko prijavite na njihovo mailing listo na suncontract.org.
giphy (6)

Pri Suncontract-u razvijajo revolucionaren način trgovanja z električno energijo na platformi, kjer se bosta potrošnik in prodajalec srečala na istem mestu. Platforma bo podpirala decentraliziran način prodaje elektrike, prav tako pa tudi decentralizirano proizvodnjo. Z omogočanjem direktnega trgovanja med prodajalcem in potrošnikom, bo tudi malim proizvajalcem omogočen samostojen nastop na trgu brez potrebe po posrednikih. Podjetja, kot so RWE, GEN-I, ECE in podobni, nastopajo na trgu kot posredniki (angl. middleman) pri trgovanju z električno energijo. Ker imajo pri svojem poslovanju visoke stroške, je končna cena elektrike seštevek proizvodne cene, stroškov posrednika in marže (vsi ostali prispevki v ta izračun niso vključeni).

giphy

SunContract pa bo s svojo platformo omogočil, da se izognemo visokim stroškom posrednika, saj bomo lahko poslovali direktno med seboj. Nižji stroški obratovanja bomo pomenili nižjo končno ceno na položnici.

Platforma bo zgrajena na tehnologiji blockchain (verige podatkovnih blokov), za osnovo bo uporabljen Ethereum sistem. Transakcije bodo potekale preko Ethereum blockchaina, kar bo omogočilo podjetju visoko stopnjo transparentnosti, avtomatizacije procesov, sledljivosti, itd. Osnova za delovanje bodo Pametne pogodbe, kjer se bosta dve nasprotni strani že v naprej dogovorili o pogojih posla ter jih nato objavili na blockchainu. Seveda po proces poenostavljen, da ga bo znal uporabljati vsak. Transakcije na tehnologiji blockchain so nepovratne, zato bo vedno veljalo tisto, kar se bosta strani dogovorila v pametni pogodbi.

giphy (6)

Minimalni prag za uspešnost kampanje je 10.000 ETH, kar bo projektu omogočilo, da razvije polno funkcionalno platformo in jo začne tržiti. Za maksimalni cilj so si zadali 100.000 ETH, kar bi platformi omogočilo napad na globalni trg tako iz marketinškega vidika, kot iz ekonomskega obsega. Če bo kampanja dovolj uspešna, imajo namen širiti svoje poslovanje preko investiranja v hranilnike energije, prevzeme podjetij v regiji, itd.

Če bi želeli sodelovati v kampanji, lahko obiščete uradno spletno stran suncontract.org in se prijavite na njihove novice. Prav tako imajo aktiven Slack kanal, kjer se lahko z ekipo pogovorite v živo in jim zastavite svoja vprašanja. Navodila za sodelovanje v kampanji bodo posredovana preko e pošte, objavljena na blog.suncontract.org in Bitcointalk temi https://bitcointalk.org/index.php?topic=1934763

ICO SE ZAČNE 28.JUNIJA 2017

Več o projektu: